ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΚΩΣΤΑ ΜΟΥΝΤΑΚΗ PhD

Ομότιμου Καθηγητή του Πανεπιστήμιου Πελοποννήσου και επί τιμή Συμβούλου του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου

Το 1ο Συνέδριο Σχολικής Φυσικής Αγωγής και Αθλητικής Επιστήμης θα τιμήσει τον κ. Κώστα Μουντάκη, PhD, Ομότιμο Καθηγητή του Πανεπιστήμιου Πελοποννήσου και επί τιμή Σύμβουλο του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου για την πολυετή και πολυεπίπεδη επιστημονική και εκπαιδευτική προσφορά του στην Παιδεία της χώρας μας και ειδικότερα στη Σχολική Φυσική Αγωγή , στο Σχολικό Αθλητισμό και στην Αθλητική Επιστήμη .

Ο ΚΩΣΤΑΣ ΜΟΥΝΤΑΚΗΣ γεννήθηκε στο ΕΛΟΣ ΧΑΝΙΩΝ αποφοίτησε από την ΕΘΝΙΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΣΩΜΑΤΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ και εργάστηκε σε Δημοτικά και εξατάξια Γυμνάσια. Έκανε μεταπτυχιακές σπουδές, , Μάστερ και Διδακτορικό στην Αγγλία . Ο τίτλος της διδακτορικής του διατριβής ήταν ‘’Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΜΕ ΕΙΔΙΚΉ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΗ ΦΥΣΙΚΉ ΑΓΩΓΗ’’
Έχει διατελέσει Γυμνασιάρχης, Σχολικός Σύμβουλος Φυσικής Αγωγής Κρήτης, Πάρεδρος και Σύμβουλος του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου και Καθηγητής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στο Τμήμα Οργάνωσης και Διαχείρισης Αθλητισμού , του οποίου υπήρξε και ο πρώτος εκλεγμένος πρόεδρος.
Σήμερα διδάσκει στο διεθνές μεταπτυχιακό πρόγραμμα του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στην Αρχαία Ολυμπία με θέμα : «Ολυμπιακές Σπουδές Ολυμπιακή Παιδεία Οργάνωση και Διαχείριση Ολυμπιακών Διοργανώσεων».
Έχει διδάξει σε εκατοντάδες σεμινάρια και σχολές επιμόρφωσης στην Ελλάδα και συμμετείχε για περίπου 25 χρόνια σε πολλές επιτροπές του Υπουργείου Παιδείας για θέματα αναθεώρησης Προγραμμάτων Σπουδών, αξιολόγησης Σχολικών Συμβούλων και διαγωνισμών του ΑΣΕΠ. Πρωτεργάτης του καινοτόμου Προγράμματος Ολυμπιακής Παιδείας και της εισαγωγής του στο σχολείο.
Είναι, συγγραφέας 14 βιβλίων Φυσικής Αγωγής, πολλών επιστημονικών άρθρων, κριτής σε ελληνικά και ξενόγλωσσα περιοδικά και επιστημονικός υπεύθυνος του περιοδικού « ΦΥΣΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ» που εκδίδει η Ένωση Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής Ν. Ηρακλείου.
Έχει υπηρετήσει τα κοινά ως αντιπρόεδρος ΕΛΜΕ Χανίων, ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Δημοτικής και Πολιτιστικής Επιχείρησης του Δήμου Χανίων, ως εκλεγμένο μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Σχολικού Αθλητισμού και ως υποψήφιος Βουλευτής Χανίων 2019.


Το συνέδριο θα τιμήσουν με τη συμμετοχή τους ως κεντρικοί ομιλητές:

ο Γ.Γ Αθλητισμού κ. Γιώργος Μαυρωτάς ,Ph.D.

με θέμα : “Το σχολείο του Αθλητισμού”

Ο Γιώργος Μαυρωτάς PhD, είναι  αναπληρωτής καθηγητής (σε αναστολή καθηκόντων) του Εργαστηρίου Βιομηχανικής & Ενεργειακής Οικονομίας της Σχολής Χημικών Μηχανικών του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου, έχει διατελέσει βουλευτής και επαγγελματίας υδατοσφαιριστής.
Από τις 16 Ιουλίου 2019 είναι Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού.
Το 1984 κλήθηκε για πρώτη φορά στην εθνική ομάδα Υδατοσφαίρισης ανδρών και συμμετείχε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λος Άντζελες. Έκτοτε συμμετείχε σε όλες τις διεθνείς διοργανώσεις έως την αποχώρησή του από την εθνική ομάδα το 2000 μετά τους Ολυμπιακούς αγώνες του Σίδνεϋ. Συγκεκριμένα έλαβε μέρος σε: 5 Ολυμπιακούς Αγώνες, 4 Παγκόσμια Πρωταθλήματα , 8 Πανευρωπαϊκά Πρωταθλήματα και 5 Παγκόσμια Κύπελλα (FINA CUP).
Από το 1995 ως το 2000 ήταν αρχηγός της εθνικής ομάδας με την οποία έχει το ρεκόρ συμμετοχών για τα ομαδικά αθλήματα στην Ελλάδα με 511 συμμετοχές στην εθνική ανδρών
Το 2010 έγραψε το μυθιστόρημα Το θεώρημα της επτάδας που περιλαμβάνει αρκετά αυτοβιογραφικά στοιχεία και επικεντρώνεται στη σημασία της φιλίας, της συλλογικής προσπάθειας, της νίκης και της ήττας.
Είναι παντρεμένος κι έχει δύο παιδιά.


ο κ. Παντελεήμων Εκκεκάκης Ph.D.

Καθηγητής, στο Τμήμα Κινησιολογίας, του Πολιτειακού Πανεπιστημίου της Αϊόβα

Διακεκριμένο μέλος, Αμερικανικό Κολλέγιο Αθλητιατρικής

Τακτικό μέλος, Εθνική Ακαδημία Κινησιολογίας των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής

με θέμα: “Η σωματική άσκηση ως αντικαταθλιπτική θεραπεία”

Ο Παντελεήμων Εκκεκάκης γεννήθηκε στο Ρέθυμνο και μεγάλωσε στα γήπεδα της Κρήτης, ακολουθώντας τον πατέρα του που ήταν καθηγητής Φυσικής Αγωγής και προπονητής στίβου. Αφού αποφοίτησε από το Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, μετανάστευσε στις Ηνωμένες Πολιτείες το 1993 για να ακολουθήσει μεταπτυχιακές σπουδές στο χώρο της Ψυχολογίας της Άσκησης. Τώρα είναι τακτικός καθηγητής στο Τμήμα Κινησιολογίας του Πολιτειακού Πανεπιστημίου της Αϊόβα. Το 2019 εκλέχθηκε τακτικό μέλος της Εθνικής Ακαδημίας Κινησιολογίας των ΗΠΑ, μιας οργάνωσης με ιστορία 90 ετών που απαρτίζεται από τους 165 αθλητικούς επιστήμονες που θεωρούνται οι κορυφαίοι της χώρας. Επίσης, ο Δρ. Εκκεκάκης έχει παρουσιάσει εισηγήσεις ενώπιον της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών των ΗΠΑ στην Ουάσιγκτον (το 2019 και το 2020), καθώς και σε 15 άλλες χώρες σε 5 ηπείρους. Είναι συγγραφέας ενός βιβλίου για τη μελέτη των συναισθημάτων στο πεδίο της υγείας (The Measurement of Affect, Mood, and Emotion: A Guide for Health-Behavioral Research, Cambridge University Press, 2013), ο κύριος συντονιστής έκδοσης ενός μεγάλου συλλογικού τόμου για το ρόλο της άσκησης στην ψυχική υγεία (Handbook of Physical Activity and Mental Health, Routledge, 2013), και ένας εκ των δύο συντονιστών έκδοσης ενός συλλογικού τόμου για την ψυχοβιολογία της άσκησης (Psychobiology of Physical Activity, Human Kinetics, 2006). Είναι παντρεμένος με την επίσης απόφοιτο ΤΕΦΑΑ Αθηνών και νυν καθηγήτρια πανεπιστημίου Δρ. Σπυριδούλα Βάζου (από το Ηράκλειο) και πατέρας δύο παιδιών


η κ Μαρία Καβουσανού Ph.D.

Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Αθλητικής Ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο του Μπέρμιγχαμ

με θέμα : “Κίνητρα της Φυσικής Αγωγής»

Η Μαρία Καβουσανού είναι Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Ψυχολογίας Αθλητισμού και Άσκησης στο Πανεπιστήμιο του Μπέρμιγχαμ. Έχει αποκτήσει διδακτορικό από το Πανεπιστήμιο του Ιλινόις, Urbana-Champaign, μεταπτυχιακό τίτλο από το Πανεπιστήμιο της Βόρειας Καρολίνα και πτυχίο από το Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει πραγματοποιήσει εκτενή έρευνα σχετικά με τα κίνητρα και την ηθική στον αθλητισμό συμπεριλαμβανομένης της κατανόησης και της πρόληψης του ντόπινγκ. Η τελευταία της έρευνα αφορά στην αυθεντική ηγεσία στον αθλητισμό. Η Μαρία έχει δημοσιεύσει πάνω από 120 άρθρα σε επιστημονικά περιοδικά και κεφάλαια σε βιβλία, έχει λάβει χρηματοδότηση για την έρευνά της από τον Παγκόσμιο Οργανισμό κατά του ντόπινγκ και την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή καθώς και ερευνητικά βραβεία από τον Σύλλογο της Βόρειας Αμερικής για την ψυχολογία του αθλητισμού και της σωματικής δραστηριότηταςκαι το Ευρωπαϊκό Κολέγιο Επιστημών Αθλητισμού. Είναι συντάκτης του επιστημονικού περιοδικού Αθλητισμός, Άσκηση και Ψυχολογία Απόδοσης και έχει συμμετάσχει ως μέλος του συντακτικού συμβουλίου ή συνεργαζόμενη συντάκτης στα περισσότερα επιστημονικά περιοδικά Αθλητικής Ψυχολογίας. Η Μαρία έχει δώσει ομιλίες σε διάφορα διεθνή συνέδρια συμπεριλαμβανομένης της Διεθνούς Εταιρείας Αθλητικής Ψυχολογίας (Ισπανία), της Ιταλικής Ένωσης Αθλητικής Ψυχολογίας και του 3ου Διεθνούς Συνεδρίου Ψυχολογίας Αθλητισμού και Άσκησης (Τουρκία). Στον ελεύθερό της χρόνο η Μαρία παίζει τένις και κολυμπά.